Navigare rapidă


Programari Ambulatoriu:

Adulti: 0364-131238 si/sau 0364-131177
Copii: 0364-131140 (pana la ora 15:00)

Locație

Locatie
Locatie 2

Ambulatoriul Integrat Spitalul Clinic de Boli Infectioase
str. Motilor 19 Cluj-Napoca

Contactează-ne

Comunicate de presa

Comunicat de presa Consiliul Judetean Cluj - 3.11.2015

Spitalul de Boli Infectioase, unitate de elita a medicinei clujene

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a vizitat marţi, 3 noiembrie 2015, unul dintre spitalele de tip mono-specialitate cele mai apreciate din România în ceea ce priveşte tratarea patologiei infecţioase - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Cluj-Napoca. Unitatea sanitară în cauză a fost preluată de forul administrativ judeţean în anul 2010, în contextul politicii naţionale de descentralizare a serviciului medical. Scopul vizitei la sediul Spitalului de Boli Infecţioase l-a reprezentant, ca şi în cazul celorlalte vizite la obiective similare, analizarea stadiului fizic al lucrărilor de modernizare la clădirile şi spaţiile acestui spital, provocările din domeniul infrastructurii, necesităţile de dotare cu aparatură medicală, a problemelor cu care se confruntă unitatea medicală şi, desigur, a modalităţilor în care forul administrativ judeţean poate contribui la rezolvarea acestora. 

„Am fost profund impresionat de felul în care arată saloanele, secţiile şi laboratoarele acestui spital, motiv pentru care doresc să felicit echipa de conducere a acestui spital, împreună cu întreg colectivul unităţii, pentru implicarea, pasiunea şi profesionalismul deosebit de care dau dovadă în munca lor. În ultimii ani, am investit sume importante în infrastructura şi dotarea Spitalului de Boli Infecţioase, iar acest lucru se vede. Bineînţeles, nu ne vom opri aici, astfel încât, împreună cu domnul manager Ioan Mureşan, vom realiza o prioritizare a investiţiilor pe care intenţionăm să le realizăm, atenţia noastră oprindu-se în special asupra secţiei de copii, a farmaciei, a bazei de tratament dar şi a altor spaţii şi facilităţi care necesită ample lucrări de reabilitare şi modernizare”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan. 

Începând din anul 2009, prin ordin al Ministrului Sănătăţii, SCBI a preluat fostul Centru Clinic de Diagnostic şi Tratament Cluj din strada Moţilor nr. 19 (actualmente Ambulatoriu Integrat), cel mai mare ambulatoriu de spital din ţară. Anual, la Camera de gardă şi Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase se prezintă aproximativ 30.000 de cazuri dintre care circa 15.000 beneficiază fie de spitalizare continuă, fie de spitalizare de zi, atât pentru adult›i cât şi pentru copii. Serviciile medicale acordate în cadrul spitalului sunt în regim de spitalizare continuă şi de zi pentru patologie infecțioasă cu localizare respiratorie, digestivă, urinară, articulară, cardio-vasculară, cutanată şi nervoasă. Aici funcţionează 4 secţii clinice destinate bolilor infecţioase (trei pentru adulţi şi una pentru copii), 3 compartimente clinice (tratarea infecţiei HIV/SIDA, prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale şi terapie intensivă), 2 cabinete de boli infecţioase (adulţi şi copii), un cabinet antirabic şi o farmacie. Totodată, SCBIC deţine în clădirea de pe strada Moţilor, nr. 19, un număr de 26 de specialităţi clinice pentru adulţi şi 12 pentru copii, 7 laboratoare şi servicii de spitalizare de zi.

În ceea ce priveşte investiţiile, în ultimii ani, Consiliul Judeţean Cluj a alocat sume însemnate pentru susţinerea procesului de modernizare a unităţii, de la susţinerea financiară pentru investiţii noi sau aflate în derulare, la finanţarea reparaţiilor capitale şi curente, respectiv la achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie. Astfel, numai în cursul anului 2015, Consiliul Judeţean a aprobat finanţarea cu 1.400.000 lei a achiziţionării unui mamograf digital, a unui ecograf multidisciplinar şi a unui spectrometru de masă, la aceste investiţii adăugându-se, bineînţeles, achiziţionarea Computerului tomograf pentru Ambulatorul Integrat, suma totală alocată în acest caz fiind de 1.068.000 lei. 

Ca proiecte de viitor, SCBI îşi propune modernizarea blocului alimentar, a lifturilor pentru pacienţi/personal, a bazei de tratament şi a secţiei de copii, costul acestor investiţii fiind de peste 1.500.000 lei. Şi în ceea ce priveşte Ambulatorul Integrat, Consiliul Judeţean Cluj împreună cu SCBI doreşte implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 17 milioane de euro pentru perioada 2015 – 2020, în vederea modernizării secţiilor şi a celorlalte spaţii administrative.

 

Biroul de presă

03.11.2015 

ERROR: Content Element type "powermail_pi1" has no rendering definition!